Notícies<< Més notícies
La tecnologia com a eina d’estimulació per al deteriorament cognitiu
La neuropsicòloga clínica de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic Teia Romero va participar el divendres 20 de setembre en una taula rodona a la jornada "Com pot ajudar la tecnologia a les persones grans?", en el marc del Dia Mundial de l'Alzheimer.
Els avenços tecnològics han permès aplicar progressivament les noves tecnologies a diversos àmbits socials i de la salut, com pot ser l'estimulació de les persones que presenten algun tipus de deteriorament cognitiu. Un exemple d'això ha estat la creació de programes informàtics que es fan servir als hospitals de dia com a mètode terapèutic en combinació amb altres accions (exercicis de llapis i paper, musicoteràpia, reminiscència o neurojocs, entre d'altres).
Durant la taula rodona "Estimulació cognitiva pel deteriorament cognitiu lleu: Reptes d'avui i de futur", Romero va exposar l'experiència de l'HUSC amb el programa Guttmann, NeuroPersonalTrainer (GNPT) des que va començar a utilitzar-lo l'any 2009. L'Institut Guttmann va crear aquesta plataforma per a la rehabilitació de persones amb dany cerebral i la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona va adaptar-lo posteriorment a les necessitats de les persones amb deteriorament cognitiu, fet que ha permès aplicar-lo a l'HUSC en els dos contextos.
La jornada "Com pot ajudar la tecnologia a les persones grans?" va tenir lloc a l'Hospital de Terrassa i estava organitzada pel Grup de Recerca Cognició, Cervell i Conducta del Consorci Sanitari de Terrassa.