Notícies<< Més notícies
Compartim coneixement per millorar l’atenció dels nostres pacients
La neuropsicòloga de l'HUSC, Teia Romero, farà una estada al Servei de Neurologia de l'Hospital Clínic de Barcelona per conèixer de primera mà un tractament que el centre sanitari ofereix a persones afectades per un determinat tipus de demència. L'activitat s'emmarca en les sessions setmanals que l'hospital duu a terme cada dimarts.
L'estada que farà la neuropsicòloga Teia Romero servirà per conèixer el tractament de logopèdia que el Clínic ofereix a aquest tipus de pacients i que afecta principalment al llenguatge. Aquest mes, la neuropsicòloga de l'HUSC ja va dirigir una sessió en la qual va poder compartir l'experiència del nostre centre sobre l'ús de la plataforma 'GNPT', dissenyada per professionals de l'Institut Guttmann. Un tractament de rehabilitació cognitiva personalitzat que reben els pacients amb demència i amb el qual, mitjançant ordinadors, realitzen exercicis terapèutics.
Unim esforços per oferir la millor atenció possible
A l'EAIA de Psicogeriatria de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic treballem per oferir el millor tractament i acompanyament a les persones a les quals atenem. Amb l'objectiu de millorar el diagnòstic de la malaltia d'Alzheimer i altres tipus de demències, l'any 2014, ens vam posar en contacte amb el Servei de Neurologia de l'Hospital Clínic de Barcelona que van mostrar des del primer moment la seva predisposició a posar al nostre abast l'estudi amb biomarcadors per a poder establir diagnòstics de certesa en determinats casos. De mica en mica, aquesta col·laboració es va anar agafant continuïtat i va anar esdevenint una relació més freqüent, estreta i necessària. Així, en els primers 3 anys de col.laboració vam derivar un promig de 4 persones a l'any, però aquest nombre va anar creixent i en aquest any 2021 són ja 17 les persones derivades.
Posteriorment, l'any 2019, es va començar a traçar un model de col·laboració entre centres sanitaris, conegut com a 'l'Aliança Estratègica C-17- Xarxa atenció neurociències', que posava el marc institucional per a cobrir les necessitats detectades en l'àmbit assistencial. En aquest context, es va convidar als diversos hospitals que formàvem part del projecte a participar de les sessions setmanals que es feien al Servei de Neurologia de l'HCP. Aquesta participació no s'ha limitat només a ser oients de les sessions, sinó també a ser-ne part activa, amb la voluntat de compartir novetats, experiències i particularitats de casos, entre d'altres.
Actualment, a l'EAIA de Psicogeriatria estem permanentment en formació i en contacte amb l'hospital de referència de tercer nivell per tal d'oferir a totes les persones a qui donem servei la millor atenció diagnòstica i terapèutica possible.